It's Friday

8:58:00 AM 0 Comments A+ a-

Mengantuknya!

Hari Jumaat memang paling best. Tapi pagi ni ngantuk sangat la pulak. Dah la bangun pagi tadi perut sakit sebab semalam makan macam tak hengat dunia. Selalu sangat gini. Kalau malam makan terlebih, paginya mesti sakit perut. Yang heran tu sakit perut sekali ngan rasa lapar giler! Pelik kan.....

Semalam pukul 10 dah tido. Pastu pagi tadi 5.30 mata dah terkebil-kebil. Duk bergolek-golek kejap, then bangun mandi. Kul 6.30 dah siap! 7.15 dah sampai opis. Ingat nak tido la kejap sebab awal lagi. Tapi dah start sembang hilang terus ngantuk.

Hari ni kena buat blood test lagi sekali. Wataniah punya pasal la ni. Tensen betul laa... Tapi kalau dah memang darah rendah, ambik la berapa kali pun still macam tu jugak kan. Sekarang pun asyik pening-pening je kalau tunduk.

 

Hari tu masa first amik darah, dua-dua lengan misi tu cucuk. Misi praktikal rasanya. Mula-mula belah kanan, tak keluar pun darah. Tukar belah kiri pulak. Dia siap golek-golek jarum tu kiri kanan. Dah sakit sangat terjerit gak la sikit. Hilang malu semua. Hari ni tak tau la macam mana. Harap-harap jangan la dapat misi tu lagi.

Sebenarnye ada jugak kelebihan kena wat blood test arini. Boleh keluar awal. Amik kesempatan la apa lagi. hehe

Menu Dinner 2 in 1

9:53:00 AM 0 Comments A+ a-

Semalam sampai rumah agak awal. Pukul 5.40 dah sampai. Biasa pukul 6pm baru nak menapak naik tangga. Jalan pun tak jem. Kalau hari-hari macam semalam kan best.

Macam biasa sampai rumah rehat dulu. Bergolek-golek depan tv dulu kejap. Kacau Husband main game. Lepas tu baru terhegeh-hegeh nak mandi nak solat asar.

Semalam rasa nak makan udang goreng kunyit je. Nape la semenjak dua menjak ni asyik nak macam itu ini. Takkan la kot. Belum masanya lagi kot. hehe

So malam tadi dah masak udang goreng kunyit 2 in 1. Nape 2 in 1? Sebab malas nak buat menu sayur, so saya campur terus bunga kobis ngan kacang buncis banyak-banyak dalam tu semua sekali. Sedap gak!! hehe walaupun terlebih masin ;P


Malam tadi lauk udang goreng kunyit 2 in 1 dengan telur dadar berkuahkan kicap manis cap kipas udang je. Kesian my husband kan dapat wife pemalas macam ni. ahahahah. Alah at least masak jugak kan kan kannn

Cobaan

7:44:00 AM 0 Comments A+ a-

Ni dah tak tau kali ke berape saya try berbelog. Ni pun dah lupa belog yang ke berape tah. Buat kejap pastu tinggal. Pastu delete. Tak bermotivasi langsung kan.

Banyak benda dalam kepala nak tulis ni, tapi slow2 la kan.

InsyaAllah coming up new post with my new life, my new title.

~Bye~