Gulai Daging Pertama

9:41:00 PM 2 Comments A+ a-

Ahahahaha..bangga..bangga...

Tak kisah la orang nak cakap ape, saya tetap bangga gak ngan diri sendiri nih. 1st time dalam seumur hidup ni saya masak gulai daging. Sedap pulak tu. ahahahah...Puji diri sendiri lagi.

Gulai ni resepi my ma. Saya tak tau pun camane nak buat die punya rempah. Rempah tu pun my ma dah siap tumis. Saya just gaul daging ngan rempah pastu taruk santan. Ah tapi tak kire. Nak declare sendiri punya gak. Sebab even poser saya still bleh agak nak taruk garam gula banyak mana. Memang secukup rase lah. Terbaik lah resepi my ma nih. Kalau cicah ngan roti pun codap nehhhh

Rempah ade lagi. Nanti nak wat gulai ayam pulak.


Yang ni pulak sayur goreng. Wajib ado. Menu sihat la konon. Goreng koboi je. Tumis bawang pastu taruk sos tiram. Ciap!!

2 kawan cakap

Write kawan cakap
papadam
AUTHOR
August 23, 2010 at 9:49 PM delete

wakakaka.... tahniah. tp, itu kire gulai instant la.... hahaha... mcm beli peket brahim... hahah... jangan marah. balik kg, bleh blaja buat sendiri. :D

Reply
avatar
Reyha
AUTHOR
August 24, 2010 at 7:49 AM delete

ahahhaa...ala kire ok la 2. sy kan br belajar masuk dapur

Reply
avatar