Ngidam Nangka

10:59:00 AM 5 Comments A+ a-

Assalamualaikum

Alkisah, dah 2 3 minggu sebenarnya duk teringin nak makan buah nangka. Ni semua kes balik cuti Awal Muharram hari tu la. Dekat Raub kalau tak silap, ada orang jual nangka madu. Memang besar giler buah dia. Orang yang berhenti pulak ramai tosah cerita la. Kami pun terus je balik, tak singgah2.

Bila dah balik KL ni, asyik teringat je. Pesan kat Along masa dia nak datang cni last week. Tapi kedai tutup. Dapat makan jambu mawar yang ma kirim je. Cicah dengan kuah rojak Mak Bi. Sedap!

Petang semalam en. asben ajak keluar nak pergi beli mangga sebab peti surat kitorang kena pecah. Alang-alang dah keluar terus ajak dia cari nangka kat jalan ke Sg. Buloh. Memang rezeki saya lah. Pakcik nangka tu meniaga semalam. Saya beli 2 peket terus. 1 peket RM5. Tak sure pulak berat dia berapa. Tapi banyak gak la.  1 peket tu ada lebih dari 10 ulas rasanya. Masuk kereta je, terus makan. Nikmatnyaaaaa!!!!!


Sampai rumah pun makan lagi. Buang biji siap-siap letak dalam bekas. en. asben pun sama laju je makan. hehe

5 kawan cakap

Write kawan cakap
En Asben
AUTHOR
December 27, 2010 at 11:06 AM delete

en asben pon ade baby dalam perut gak ni...da makin membesar da ni.... brape bulan ntah...heh heh heh

Reply
avatar
December 27, 2010 at 3:00 PM delete

cacing tu bukan dinda yang ternak ke hehehehe....

Reply
avatar
Reyha
AUTHOR
December 27, 2010 at 3:17 PM delete

umah sapeee ehhhh???

Reply
avatar
December 27, 2010 at 3:56 PM delete

umah kanda...penternak nye dinda muehehehehe!

Reply
avatar