Baby Meninggal Dalam Kandungan

2:11:00 PM 5 Comments A+ a-

Ya Allah Engkau peliharalah kandunganku ini. Berilah peluang untuk kami menatap wajahnya, membesarkannya dengan sepenuh kasih-sayang. Amin.

Saya baru aje terbaca kisah Ashra melalui blog Dr. Faryn. Baby yang dikandungnya selama 7 bulan sudah tiada. Takziah untuk Ashra sekeluarga. Semoga kalian tabah menghadapi dugaan ini.

Takut sangat bila dengar berita macam ni. Baru-baru ni ada wife kawan kat office pun sama. Wife dia dah pregnant masuk 8 bulan kalau tak silap. Tetiba dokter sahkan baby dah takde. Ya Allah tak tau nak cakap macamana perasaan diorang. Tinggal sebulan je la tetibe Allah uji macam tu. Tapi Allah Maha Mengetahui kan. Dia dah tentukan segalanya.

Saya tak tau macamana si ibu boleh detact something wrong dengan baby dalam rahim dia. Saya risau gak ni sebab banyak benda yang saya tak tau. Kalau nak pastikan baby sentiasa ada movement, saya tak apsti sangat. Sebab baru sekali saya dapat rasa dia betul-betul bergerak. Selebihnya rasa macam ada bubble je dalam ni. Nak kena google ni. Nanti kalau dah ada info pasal mengesan kematian baby dalam perut saya post kat sini.

Okeh nak start menggoogle neh. Bye!

5 kawan cakap

Write kawan cakap
January 31, 2011 at 2:37 PM delete

reha... xtau pasal kisah baby hilang masa 8 bln tu?

Reply
avatar
Reyha
AUTHOR
January 31, 2011 at 3:14 PM delete

bkn org unit kite. org bpsm

Reply
avatar
ashra
AUTHOR
February 1, 2011 at 9:41 PM delete

thanks..

reyha..jgn risau k?yang penting jaga kesihatan.tiap naluri ibu,akan rasa dgn sendirinya,kalu ada sesuatu yang tak menyenangkan hati.
rajin2 alert dengan pergerakan baby.at least 10 tendangan,dalam masa 2 jam..
awak pun br 5 bulan eh?bubble2 tu,pergerakan baby la.nanti bila da besar sket kandungan,mmg lagi kuat rasa tendangan kat perut.

banyakkan berdoa.
Allah menguji kita,atas sebab2 tertentu.Allah beri kita nikmat bahgia juga,atas sebab2 tertentu.Janji Allah itu benar..

So,jgn pk bukan2 k?lakukan yang terbaik tuk jaga kesihatan diri dan baby sepanjang mengandung ni. selebihnya,serahkan pada Yang Maha mengetahui..

hugs..
=)
take good care..

Reply
avatar
Reyha
AUTHOR
February 8, 2011 at 7:53 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
Reyha
AUTHOR
February 8, 2011 at 8:00 PM delete

thanks ashra for ur advice. really2 appreciate it ^_^. tp 2 la sy ni kan 1st time, byk pulak 2 benda yg xtau. tambah2 skrg ni byk betul sy dgr crite gni. nauzubillah.. mtk dijauhkan lah.

Reply
avatar