Kantoi Dengan Pencegah Maksiat

Monday, January 3, 2011
Sampai hotel solat. Pastu rehat kejap. Nasib baik ada channel Star Movies. Tunggu Maghrib dulu. Pastu baru nak kuar jalan-jalan kat pasar malam.

Pukul 7.30 turun dari hotel. Masih hujan renyai-renyai. Sejuk memang yang amat. Dah terketar-ketar. Pakai cardigan pun tak jalan. Saya ni jenis yang tak tahan sejuk. Dari hotel ke pasar malam kitorang jalan kaki je. Dekat je pun.

Tujuan utama misi mencari makan malam. Kitorang beli koay teaw kerang 2 bungkus. Tak tau pulak banyak macam tu sekali. Kang dah membazir. Pastu beli jagung rebus dan jagung mentah. Beli kaktus RM10 for 7 pasu. Kalau yang jenis daun RM10 dapat 8. Lagi murah dari kat cactus point tadi.

Tak boleh nak jalan lama sangat. Tak tahan sejuk. Balik hotel, makan-makan sambil tengok tv. Kat hotel takde kipas takde aircond pun. Bilik air ada pemanas air tapi kat singki ngan paip untuk toilet takde pemanas yea. So sendiri mau ingat la. Agak-agak dah macam gosok dengan ais ketul je rase. Beku! Ahhahaaaa

Pukul 4 pagi bilik kitorang kena ketuk. Lama pulak tu. Kejut en. asben. Bukak je pintu ade 3-4 orang tercegat kat depan. Jabatan agama la saper lagi. Dah agak pun. Mesti kena punya. Dorang tanya ngan sape kat dalam. Asben cakap la ngan isteri. Dorang mintak tunjuk ic ngan sijil nikah. Setel.

Lepas dorang pegi, saya dah takleh tidur. Mata dah segar. Layan tv la.

Saya dah agak pun, mesti kena serbu. Sebab masa nak naik ke hotel pun, orang kat kedai makan kat bawah tengok kitorang semcam je. Kat receptionist pun same. Heyyy...!! we've married OK. ahahahahaa

3 Orang Mengomel:

KERTAS A4 BLOG said...

elesss....sape yang agak penyerbuan ituu....

Reyha said...

tayeeee!!!!

KERTAS A4 BLOG said...

hueeerrkkks!!!!