Honey Madu Day 2 Part 1

8:54:00 PM 0 Comments A+ a-

Semalam dah singgah kat Kok Lim Stoberi Farm ni, tapi beli yang dah siap pack. Pagi ni kitorang nak petik sendiri pulak. Bayaran masuk yang dikenakan untuk 2 orang RM20 untuk kutip 1/2kg stoberi. Nak ke tempak kutip stoberi tu jauh gak gak. Pusing kedai dia turun bawah baru sampai. Masa kitorang sampai, dah ada orang duk kutip. Teruja la jugak sebab 1st time nak kutip sendiri stoberi.

Tapi buah yang besar dan masak tak banyak pun. Yang putik banyak la. Lagipun dirang cerdik. Dah kutip siap-siap yang saiz besar tuk jual.




Yang besar masuk bekas yang kecik masuk mulut. Makan sambil nyorok. Gayat sebenarnya. Kitorang panjat naik atas konon kat atas takde orang naik. Tapi bile nak turun rasa nak mengesot ngan bontot je. Gayat wehhhh



Kutip jangan tak kutip. Ngan-ngan 1/2 kilo kitorang kutip.



Macam biase gambar kenangan wajib ado!


Ni buah yang dorang jual. Saiz besar-besar. Patut la kebun untuk customer lain. Kebun yang dorang wat tuk jual lain upenye. Beli lagi 2 bekas tambah.


Ok. Move to the next destination. Kaki dah sakit tapi tahan je laaa