Operasi Cuci Rumah

2:10:00 PM 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum ;-)

Penat wooo....pagi ni bangun pukul 6.45. Solat subuh.. Terus mula operasi kemas rumah. Benda yang pertama nak kena buang kotak-kotak depan pintu ni.


Dah berbulan kotak ni duk depan pintu. Tak buang-buang jugak. Hari ni terpaksa bekerja keras memunggah turun semua ni. Nasib baik ma abah nak datang. Kalau tak, tak tau la sampai bila duk berlonggok kat situ.

5 kali naik turun, setel. Lenguh. Rasa macam nak tercabut lutut ni. Tapi anggap senaman pagi je la. Hehe. Stok kain yang belum lipat dalam bilik yang dah berbakul-bakul pun clear. Rumah nampak bersih je. Ala sebelum ni pun bersih jugak cuma certain2 part je menyakitkan mata. hehe.

Dah habis mengemas, kitorang ke Giant pulak. Shopping barang dapur. Yea la nantikan ma nak masak apa kalau takde bahan. Eh ma nak masak? ahahaha. Opkos la. Kalau ma masak baru saya ada selera nak makan. Nak tunggu balik kampung lambat lagi. Kitorang duk tengah membayar, abah call cakap dah sampai. Kalut la tolak troli cari kereta.

Sampai je rumah tengok dorang dah punggah barang-barang letak kat bawah rumah. Kan saya dah cakap. Kalau ma abah datang mesti banyak bawak makanan. i loike!!! Mula la sesi memunggah barang naik ke tingkat 4. Abang dengan kak ipar pun datang sekali.

Tengahari tak sempat nak masak. Abah pun dah lapar. Saya cuma masak nasi pastu beli lauk kat kedai. Semua berselera makan tengahari.