Siakap Kukus Limau

2:15:00 PM 0 Comments A+ a-

Sejak makan siakap kukus limau kat Kampung Baru ngan along baru-baru ni, baru malam ni tercapai cita-cita nak buat sendiri. Padahal bukan buat sendiri pun. Air tangan ma jugak. Haha

Nak rasmi periuk kukus yang baru beli hari Jumaat lepas sebenarnya. Simple sangat rupanya nak buat ikan kukus ni. My ma perak ikan dengan halia dan bawang putih yang ditumbuk. Pastu letak ikan dalam loyang. Tabur bawang putih, serai, halia, bawang besar. Letak garam gula. Pastu kukus. Bila dah masak baru perah limau nipis. Kasi masam baru besh.

Ni la hasilnya.....

Menu makan malam yang ringkas je. Ikan siakap stim limau, sayur goreng, telur dadar dan sambal belacan homed dari Kota Bharu.