Tanda Mengandungkan Bayi Lelaki

5:51:00 PM 4 Comments A+ a-



  • Anda tidak mengalami morning sickness yang teruk pada awal kehamilan atau mungkin tiada langsung.
  • Degupan jantung bayi kurang dari 140 kali dalam satu minit
  • Anda rasakan beban berat dan bahagian depan tubuh
  • Perut anda kelihatan bulat sempurna
  • Bahagian aerola (daerah hitam di sekitar puting) akan menjadi lebih gelap
  • Bentuk perut condong ke arah bawah
  • Sukakan makanan yang masam dan masin
  • Suka makan daging dan keju
  • Tapak kaki selalu berasa sejuk
  • Tangan selalu kekeringan
  • Suka menghadapkan wajah ke utara semasa tidur
  • Bukan hanya anda, tetapi suami juga bertambah berat badannya.
  • Anda kelihatan lebih berseri semasa hamil
  • Hidung tampak lebih mekar
  • Selalu sakit kepala

4 kawan cakap

Write kawan cakap
selera4u
AUTHOR
May 14, 2011 at 7:50 AM delete

owh.... morning sickness sangat teruk. frm morning to night. all day long. from early pregnancy till the end....

Reply
avatar
Hunny Kitty
AUTHOR
June 13, 2011 at 10:20 AM delete

seronoknyerrr bby boyyyyy

Reply
avatar
sari
AUTHOR
March 25, 2012 at 4:52 PM delete

masa ank sulung...scan baby girl...tanda2 dialami xbleh makan masam, morning sickness masa 2-3 bln. perut bulat, perut jadi hitam dan leher serta bahagian2 tertentu sgt tidak berseri...muka naik resultnya memang dpt baby girl..
skrg pregnant ank kedua...scan baby girl jgk...tanda2 dialami xserupa masa yg pertama, morning sickness kurang, suka makan masam, perut ke bawah, bahagian badan cerah sikit berbanding dulu, muka x jd tembam sgt, sakit2 rasa di bahagian bwh perut... result blom tau..tunggu ...hehe

Reply
avatar
Azwana Wana
AUTHOR
July 8, 2014 at 10:58 AM delete

TQ for sharing.

alhamdulillah time pregnant kan Maisarah dulu langsung tak de alahan,tak rajin nak make up..seb bek la masih rajin nak cuci muka dgn pencuci muka, lebih prefer tidur mengiring ke kanan, tapi sebulan sebelum kelahiran naik tanda lingkaran hitam kat leher, ketiak :) heee.lepas bersalin lingkaran hitam tu hilang. alhamdulillah Maisarah lahir putih gebu :)

Reply
avatar