Cafe @ Food Court IKEA Kena Samak?

9:20:00 AM 4 Comments A+ a-

Assalamualaikum

Ni nak citer nih. Semalam bawak mak mertua dengan adik ipar pergi IKEA. Jalan-jalan sebelum turun ke markethall tu, pelik sebab tengok cafe IKEA sunyi sepi. Dia ada letak bunting kat depan pintu masuk. Dia cakap kawasan tu terpaksa ditutup buat sementara waktu untuk kerja-kerja samak oleh pihak masjid berdekatan. Sebabnya salah satu dari pembekal makanan kat situ tak diikhtiraf kehalalannya. Aiyooooo... dah bertahun baru nak check ke? Dah jadi darah daging pun. Dah la saya ni salah sorang peminat meat ball kat situ. Tobat takmo makan dah pasni even dah siap samak. Dah tak confident lagi nak telan.

4 kawan cakap

Write kawan cakap
Faiz Joko
AUTHOR
May 23, 2011 at 5:11 PM delete

salam..mmg betul eh di tutup utk disamak? anda sendiri melihat?

kalau betul lah? aduhai...
dah la baru mkn sana last week.. gila btul!!

Reply
avatar
May 23, 2011 at 5:50 PM delete

SALAM SIS..semalam sy pon ada pergi..sematamata nak makan meatball..my sis teringin nak makan..tuptup pergi tutup..but at that time tak tau lagi yg tutup sbb dia nak samak sbb my bro-in-law just ckp kat notis tu cakap tutup smggu...

then bila blk my friend komen kat status FB sy..dia kata......hot dog yg tak halal.....

omaigooodddd..mana nak cari meatball yg sedap lagi ni...

http://ciklaylapipigebu.blogspot.com/

Reply
avatar
Reyha
AUTHOR
May 23, 2011 at 8:55 PM delete

Faiz Joko : salam. yup betul. memang dia tulis kat notis tu tutup untuk kerja2 samak. 2 la selau gak mkn kat situ. apsal laa br nak selidik kan

Reply
avatar
Reyha
AUTHOR
May 23, 2011 at 8:57 PM delete

C!k LaYLa PiPi GeBu : sedap kannnn... 2 laaaa... teringat la ngan sos dia tuuu.. klu pegi ikea mmg wajib la singgah mkn. even hotdog je yg xhalal, wajib la kena samak seme pinggan2 tu kan

Reply
avatar