Checklist Beg Hospital Baby

7:55:00 PM 2 Comments A+ a-

Punya la lama nak siapkan beg baby ni. Asyik tertangguh je. Patut sekarang ni dah siap masuk dalam kereta tapi ada je lagi yang menyebabkan delay. Tadi sampai je rumah terus tengok barang-barang baby. Susun apa yang nak masukkan dalam beg. Tetiba baru teringat yang napkin tak basuh lagi. Haduiiiii..... Nampak gaya tak setel lagi la kerja-kerja basuh-membasuh ni.

Ni checklist yang saya buat. Hasil intipan dari blog-blog mommies yang lain. Macihhh yea mommies2 yang provide checklist ni :-)

Beg Hospital Baby:
  1. Pampers New Born (1 Pek Kecil) - DONE
  2. Baju Siang / Malam (2 Pcs) - DONE
  3. Seluar Siang / Malam (2 Pcs) - DONE
  4. Mitten & Booties (2 Pasang) - DONE
  5. Topi (1) - DONE
  6. Barut (3) - ADA KAT KAMPUNG
  7. Blanket / Bedung (1) - DONE
  8. Napkin (2) - SEDANG DICUCI
  9. Tuala Mandi (1) - DONE
  10. Tuala Kecil (2) - DONE
  11. Baby Wipes (1 Pek) - DONE
  12. Baby Bath - DONE
  13. Baby Shampoo - DONE
  14. Baby Powder - DONE
  15. Minyak Yuyi - DONE
  16. Botol Susu (1-Susu, 1-Air Zamzam) - BARU NAK CUCI
  17. Diaper Beg - DONE

DONE tu maksudnya dah siap masuk dalam beg. Apa lagi nak kena tambah ek? Rasa macam dah cukup....hmmmmmm

2 kawan cakap

Write kawan cakap
selera4u
AUTHOR
May 21, 2011 at 9:17 AM delete

beli la thermometer. penting nih

Reply
avatar
Reyha
AUTHOR
May 23, 2011 at 8:51 PM delete

huh...br bleh reply.

aunty tolong la bg adiahhhh. hihiiii

Reply
avatar