Senarai Makanan Yang Boleh Menambah Susu Badan

11:43:00 PM 5 Comments A+ a-

Yang ni mommy jumpa kat forum susuibu. Kira kategori milk booster la ni. Jom try!!!

WATER CHESTNUT/SENGKUANG CINA
LONGAN KERING direbus dan minum airnya
MADU
JANTUNG PISANG
PUCUK MANIS
KUCHAI
PUCUK BETIK
BETIK MUDA
PUCUK BERUAS
FENUGREEK/HALBA direbus minum air atau dikisar
LOBAK PUTIH
HORLICK/OAT
ALFALFA
KURMA
SOYA
SAWI
KOBIS
CARROT
PEGAGA
PERIA
KURMA
BROCCOLI
BARLI
SPIRULINA
IKAN TENGGIRI
SEAWEED

Boleh la cuba. Tapi hasilnya bergantung pada diri masing-masing. Ada yang sesuai ada yang tak. Jadi kena try sendiri la. Mommy hari tu, dalam 1 minggu nak puasa, susu merudum jugak. Sampai Safiyyah Arissa mengamuk bila nyusu sebab tak puas. Banyak la jugak petua yang dicuba. Next entry baru kita story yang tu.

5 kawan cakap

Write kawan cakap
selera4u
AUTHOR
September 27, 2011 at 7:08 AM delete

erk... jantung pisang tu, try sikit dulu. ada baby yg x tahan. angin....

Reply
avatar
Reyha
AUTHOR
October 1, 2011 at 3:38 PM delete

yeke..2 la.bkn semua yg org ckp 2 sesuai dgn badan kite kan. kena try sendiri baru tau

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
July 26, 2012 at 11:53 AM delete

mommy, ada 1 kedai runcit kt seksyen 14, PJ (sebelah TGI Friday) yg jual ubatan cina, siap ada tabib klu nk buat rawatan. Akak rasa dia ada jual longan kering.

Reply
avatar
ummi
AUTHOR
December 6, 2012 at 8:02 PM delete

hai dear,sangat menarik entry ni....tak jemu baca..hehe...jemput lawat blog ummi untuk info tentang supplement penyusuan,kehamilan,perlangsingan,kecantikkan dan kesihatan ya.... ;-)

Reply
avatar
familicare
AUTHOR
February 11, 2013 at 10:11 PM delete

nice blog...buah longan, kurma, alfalfa memang biasa dengar untuk tambah susu..yg paling penting banyakkan minum air masak suam n kerapkan penyusuan..jemput singgah blog sy untuk tips penyusuan eksklusif baby n info kesihatan mummy yang sihat...gud luck for mummy safiyyah yang comei..^___~

Reply
avatar