Kesan Minum Air Longan Kering

8:27:00 AM 1 Comments A+ a-

Uhuk uhukkk....!

Tu la kesan dia. Batuk! Sejak hari Sabtu lepas asyik batuk. Tekak rasa gatal-gatal. Maybe tak sesuai dengan mommy kot. Effect pada susu pula takde apa-apa. Maknanya tak membantu menambahkan susu. Sebab tu orang cakap bukan semua petua-petua milk booster ni sesuai dengan semua orang. Kena try and error la kan. So mommy dah tau yang longan kering dengan kurma merah tak sesuai dengan badan mommy.

Tapi kalau makan longan segar menjadi pulak. Makan tak sampai sepuluh biji pun dah boleh rasa kesan dia. Kalau tak dapat yang segar, dalam tin pun boleh. Tapi masalahnya yang dalam tin tu mommy tak yakin la halal ke tak. Sebab tengok tulisan cina je. Tanda halal pun meragukan.

Nak kena gi pasar chowkit la nampaknya cari buah ni

So sekarang mommy start minum air bali. Bulan puasa hari tu tak pernah tinggal air barli. Alhamdulillah yang ni pun kira ketegori milk booster jugak ;-)

1 kawan cakap:

Write kawan cakap
mamazie
AUTHOR
May 11, 2012 at 2:01 PM delete

saya pon baru nk try minum.

Reply
avatar