Puree Labu Yang Mengiurkan

10:10:00 AM 8 Comments A+ a-

Labu dah mark dalam list puree peberet Arissa. Lepas buat hari Sabtu, terus try bagi dia makan yang fresh-fresh lagi. Letak EBM sikit. Arissa masih 6 bulan jadinya struktur puree dia haruslah cair. Ini adalah pengajaran untuk mommy. Sebab apa? Nanti mommy cerita lain kali :-)

Suka betul dengan mangkuk IKEA ni. Dah beli 2 biji mangkuk makanan baby tapi sekarang suka guna yang ni. Ada 3 kaler. Gilir-gilir pakai.

Muka sabar menanti disuap. Asal pakai bibs je sibuk nak masuk mulut. Masa ni hidung dalam keadaan kuarang memuaskan. Dah pergi klinik. Doc bagi ubat untuk titis dalam hidung. Dia cakap ubat selesema untuk baby bawah 1 tahun adalah tidak digalakkan. Tapi mommy tak sanggup nak titiskan dalam hidung dia. Just bagi makan ubat demam yang sirap pink tu. Alhamdulillah Arissa suka makan ubat.


Kalau nak tau sama ada Arissa suka atau tak makanan tu, macam ni la reaksi dia. Macam gambar kat bawah ni. Ini tandanya dia suka! Suap satu, keluar je sudu belum sempat nak ceduk lain dia dah terjelir-jelir. Kalau lambat mula la mulut tu bising.


Seyes nampak sedap sangat dia makan. Mommy pun try. Yang ni ok. Memang sedap! Try la mommies.


Muka comot! Perut kenyang!


Apa tak kenyangnya. Habis! Licin! Ni pun kita yang stop. Kalau sua sudu dia nganga lagi tu

8 kawan cakap

Write kawan cakap
Mama Adam
AUTHOR
December 31, 2011 at 10:14 PM delete

sedap-sedap la menu mommy. tak pernah buat mcm ni dulu. mama bagi bubur nasi campur sayur2an, bilis, ikan, daging, ayam. rotate la...

tapi, bagi juga fresh fruits yang dilenyek.

tapi, menu arissa memang hebat. lengkap vitamin semua ni :)

Reply
avatar
Reyha
AUTHOR
January 1, 2012 at 2:17 PM delete

masuk tahun baru mula kenalkan menu sayur plak. mama adam da bleh start kumpul resepi tuk adam jr. hehe

Reply
avatar
Mama Adam
AUTHOR
January 3, 2012 at 8:57 AM delete

takyah kumpul.... adam jr nanti, buka blog ni je.... tiru menu arissa

Reply
avatar
January 4, 2012 at 2:33 PM delete

ala ala ala rajinnye mommy reha niiiii. reha, nak tanya. puree ni awak bekalkan tak kat nursery. Kalau bekalkan yg frozen tu kite thawkan je ke mcmana? mcam ebm jgak ke? iman stakat ni makan nestum je sbb mama die malas.

p/s: arissa chomellll rambut dah makin lebat

Reply
avatar
Reyha
AUTHOR
January 5, 2012 at 10:40 AM delete

mama iman >> klu nak bagi puree saje awk kena wat mcm ebm dlu proses dia. pastu biar nursery panaskan dlm warmer nnt. sy xpenah lg bg puree saje. sy selalu campur ngan bubur. klu puree time minum petang weken je

Reply
avatar
January 5, 2012 at 11:52 AM delete

oooo awak bg nursery bubur dgn ebm la eh? bubur awk selalu buat campur ape? hehe! letak la resipi kat sini. sng sy bace (dasar malas carik info) heh heh heh

Reply
avatar
Reyha
AUTHOR
January 5, 2012 at 4:02 PM delete

mama iman >> a'ahh. bagi bubur bagi bekal ebm sekali. tapi bubur utk bekal sy xcampur ebm. takot basi. takat ni xcampur byk benda lg. sb nak tau dia suka mkn apa. nnt sy upload. xsempat. konon bajet bz la ni. hahahaha

Reply
avatar
dinashuz
AUTHOR
March 19, 2012 at 10:18 PM delete

hi reyha... nk tanya, green ikea bowl ni silicone eh?

Reply
avatar