Memang Selera Melayu

2:47:00 AM 2 Comments A+ a-

Assalamualaikum ;-)

Baru-baru ni mommy ada post pasal nak bagi Arissa instant food kan. Mommy dah try bagi last 2 weeks.

Mula-mula try bagi dia biskut Farleys. Kasi lenyek dengan EBM. Arissa tak minat. 2 kali suap dah paling muka tempat lain. Panggil pun dia buat donno. Ok fine.

Besoknya breakfast mommy try oat pulak. Letak kurma.


Campur air panas. Owhh tapi sebelum 2 oat tu mommy blend kering bagi halus.


Bila dah campur air panas pun tekstur dia masih kasar. Ada rasa biji-biji. Mommy blend lagi. Jadi la macam gambar kat atas. Tapi tu pun tak betul-betul halus. Mommy try sesuap. Erkk tak berapa boleh nak telan la. Lagi pun mommy memang takleh nak makan oat ni. Kalau nestum takpe. Nestum baby pun mommy boleh makan. hehe

Dan seperti yang mommy jangka, Arissa tak suka! hishh dia ni memang tekak melayu betul. Sebijik mommy dia. Dia rasa sikit pun dah tutup mulut. Paksa pun dia takkan buka. Kalau suap jugak nanti sila la rajin mengelap hasil dia menyembur. huhu. Apa yang mommy notice, kalau apa-apa makanan yang mommy tak suka, dia pun mesti tak suka gak. Owhh dats my girl ;-)

2 kawan cakap

Write kawan cakap
AIN NAZRI
AUTHOR
January 17, 2012 at 3:45 PM delete

hahahaha kiut... ain rs mmg baby ikut apa mak dia makan kot.. sbb dr dalam perot dah makan mendenya.. hik hik

Reply
avatar
Reyha
AUTHOR
January 17, 2012 at 3:58 PM delete

ain >> betul la kan. sy mmg xleh nak telan oat ni. 2 xtau la sape nak habiskan nanti

Reply
avatar