Menu Berbuka Hujung Minggu

4:03:00 PM 4 Comments A+ a-

Asal hujung minggu je semangat nak memasak tu memang kuat. Macam-macam dalam otak. Hari Jumaat dah siap-siap browse cari resepi untuk menu berbuka hujung minggu. Tapi makan berdua ni tak berapa syok. Bila ramai baru meriah kan.

Hari Sabtu mommy masak nasi tomato, ayam masak merah dan acar simple. Tengok resepi kat blog ana suzana. Jeles tengok dia masak,. Semua nampak sedap. Semua rasa nak try. Tapi rasa je laaa... Buatnya tak tau bila. Hehe!


Ayam masak merah ni seyes sangat sedap! Thumbs up!!


Acar pemalas. Mulanya nak letak nanas. Tapi macam tak berbaloi je nak kupas. Jadi la acar simple gini.


Ni menu hari Ahad.

Siakap stim. Masak guna pemanggang ajaib. Sangat senang. Campak je semua. Tutup penutup dia. Tunggu kejap. Then dah siap!



Kerabu mangga masak. Beli mangga hari Jumaat. Duk dalam peti sampai masak. Tapi tetap sedap bagi anak tekak mommy. Haha!


Last sekali harus ada pic gambar cinonet ni. Hari Ahad tak tau kenapa mood dia happy semacam. Nak ambik gambar dia lari sambil gelak-gelak.


4 kawan cakap

Write kawan cakap
Ana Suzana
AUTHOR
July 30, 2012 at 9:41 PM delete

Waaaa dah buat ye.. Mekasih ye try.. =)

Reply
avatar
AIN NAZRI
AUTHOR
July 31, 2012 at 11:38 AM delete

waaahhh sedap resepi ni.. nak try gak laaa... ooo siakap stim pon leh guna pemanggang ajaib ye.. ain ingat dok bakar2 jerk.. pasni leh simpan kukus.. hehehehe

*chumel laa anak dara tuh senyum2 gelak2 ye

Reply
avatar
Reyha
AUTHOR
July 31, 2012 at 12:25 PM delete

ana suzana >> kak ana resepi memang terbaek!!!

Ain >> senangggg pakai pemanggang tu.sy br tau upenye penutup dia tu bleh cabut rupanya

Reply
avatar
August 7, 2012 at 2:26 PM delete

nice blog, moga terus menulis :-)

Reply
avatar