Normal ke?

9:00:00 AM 9 Comments A+ a-

Mommies..... ;-(

Normal ke bila anak di usia macam ni mula buat perangai? Asyik merengek je. Manja takyah cakap la. Sampai kadang-kadang kita ni hilang sabar. Yea la. Nak bagi susu menangis. Nak makan menangis. Kalau dulu tidur malam syok je. Sekarang ni dia terus pitching tinggi meraung nak susu. Start dalam kereta lagi lepas ambik Arissa dari taska dia dah mula nangis. Cakap belum petah lagi, kita kurang paham apa dia nak. Terus nangis macam kena cubit. Huhu

Tapi bila tengok dia tidur rasa kesian pulak sebab kena marah....

Ni malam tadi. Dia takmo tidur. Pastu pagi mula la liat nak bangun. Siap marah kita kejut dia yang tak tahan tu




Ni gambar petang. Masukkan dalam buai takmo tidur. Last-last lena bawah ketiak bapaknya. Ni la tukang spoil anak. Manjakan sangat!


9 kawan cakap

Write kawan cakap
Mama Adam
AUTHOR
October 23, 2012 at 9:05 AM delete

Hihihi.... Normal kot. Kn x sama setiap anak.

Reply
avatar
Mama Adam
AUTHOR
October 23, 2012 at 9:05 AM delete

Hihihi.... Normal kot. Kn x sama setiap anak.

Reply
avatar
AIN NAZRI
AUTHOR
October 23, 2012 at 12:11 PM delete

Reyha, teacher 'Auf kata bila budak makin besar dia akan tunjukkan tantrum dia sbg cara tuk get parents attention.. mmg mencabar tuk kita displin kan dia.. but take time.. mmg kena byk sabar.. mungkin reyha leh guna reverse saikology tuk kurgkan tantrum dia.. kena cakap slow2 dgn dia..

Reply
avatar
Reyha
AUTHOR
October 24, 2012 at 12:19 PM delete

mama adam : tp adam xpenah pun awk cerita dia buat hal

Reply
avatar
Reyha
AUTHOR
October 24, 2012 at 12:19 PM delete

ain >> sampai bila agaknya fasa mcm ni? kadang2 mmg termarah gak. Terkasar pun ada. Pas2 terus tingat balik... kita ni dah la bape jam je spend ngan dia sehari2. huhu

Reply
avatar
October 25, 2012 at 1:58 PM delete

Reha, sama saaaaaangat la dgn Iman. Mungkin saya boleh terima fakta yang die berperangai gitu sbb nak ade adik tapi kdg2 kite pon penat nak melayan. Dan kite pon kdg2 termarah die. Last2 kite pulak kene marah dgn en suami sbb marahkan die. Mood kdg2 mmg spoil habes. Dh la penat keje seharian, penat lagi melayan dak kenit tu. Lagi penat klau kene marah. Hehe tula cabarannye ek? Terima jekla

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
October 30, 2012 at 6:19 PM delete

manja nk dpt adek kot

Reply
avatar
Reyha
AUTHOR
October 31, 2012 at 11:55 AM delete

Huda >> iman manja bersebab. Arissa ni sebab peee... huhu. Skrg ni peel nangis tgh mlm sb nk susu.bg susu botol xmo. Nk bf. Tp gigi dia tajam. Sakit laaaa

Reply
avatar
Reyha
AUTHOR
October 31, 2012 at 11:56 AM delete

Cik anon >> rasenye blom lg 2. Hehe

Reply
avatar