Jalan-jalan ke Aquaria

10:30:00 AM 4 Comments A+ a-

Assalamualaikum

Sabtu lepas kami ke Aquaria KLCC. Masuk yang tu dah 3 kali Mommy ke sana. Arissa kali ke-2. First time pergi dia umur 6 bulan. Tak paham apa lagi masa tu. Tapi bagi papa Arissa ni adalah first time untuk dia. Haha! Kesiannnnnnn.......

Tiket masuk RM38 kalau tak silap. Kalau tunjuk MyKad dapat less. Mommy tunjuk MyKad dan kad staf tempat kerja. Dapat RM28 seorang. Ada less untuk orang kerja government.

Ingatkan kalau pergi sebelum cuti sekolah ni orang tak ramai. Hmmm takde maknanya. Elok je kitorang masuk, ada rombongan budak sekolah agama, sekolah biasa dengan satu rombongan dari kampung mana tak tau la. Ramai!

Mommy ngan husband excited nak tunjuk fish kat Arissa. Tapi budak tu spoil betul la. Asyik duk merengek manja atas dukung papa dia. Takmo turun. Dia baru bangun tidur tu yang perangai elok sangat tu.






Kitorang masuk 2 kali terowong dia. Rugi la dah bayar mahal-mahal masuk sekali je. Kalau boleh nak pusing lagi. Tapi dah penat dukung budak ni.



Ikan memang banyak. Ada seekor pari tu besar sangat-sangat. Berat dia 160kg! Sekali dia lalu atas kepala kita macam kapal terbang.


Jeng jeng jeng! Jaws!!!!

Bila Mommy yang handle Arissa terus dia ok. Siap tunjuk-tunjuk lagi fish. Hmm tu la. Orang tu degil sangat. Suka sangat sekat anak. Haha!


Bila dah nak balik baru dia start ceria!


4 kawan cakap

Write kawan cakap
miss hidayat
AUTHOR
November 8, 2012 at 12:01 PM delete

Bestnyo sek dio 3 kali dah g..kita ni sekali pun xjejak lagi..nampak gaya nak g etek la kalu boleh disc gitu gak..tiket mahal2 ni pk 4-5 kali..hehehe ;)

Reply
avatar
AIN NAZRI
AUTHOR
November 8, 2012 at 2:08 PM delete

menarik jugak kan.. leh bawa Auf gi jugak lah.. ada idea cuti lelama ni..

Reply
avatar
Reyha
AUTHOR
November 12, 2012 at 6:16 PM delete

yat: mok pok jah keno. skali masuk rm56. budok xkeno

ain: time cuti skolah ni sure org berduyun. xsyok klu penuh sgt. xleh nk menghayati

Reply
avatar
iietamalek
AUTHOR
November 17, 2012 at 8:19 PM delete

pernah bawa zhariff, tapi time tu die kecik lagi mcm xberape nak knl jer binatangbinatang kat situ...hehe

tp mmg best...

Reply
avatar