Update Arissa @ 16 Months

12:00:00 PM 2 Comments A+ a-

1. Dah pandai marah bila tak suka kita buat something kat dia. Dia macam cakap "Ahhhh hah! "

2. Bila marah cakap "mmmboi" = Amboi

3. Bila kiss bunyi "mmmahh!"

4. Panggil papa "bie"

5. Panggil Mommy "miey"

6. Bila kita cakap wash your hand, terus angkat tangan tuju ke sink

7. Gigi 6 batang - baru tmbuh gigi atas belah kiri sebelah gigi kapak

8. Suka gigit mommy. Tak kira kat mana. Atas belakang pun dia gigit. Huhu

9. Makin suka bf siap tarik baju suh selak

10. Pandai sapu Mommy punya B dengan kain lepas bf

11. Bila Mommy baring kat sebelah dia untuk bf, dia akan gelak dengan suara kasar. Lawak betul time dia buat gitu.

12. Sampai rumah depan pintu, ketuk pintu pastu cakap "Atum!". Owhhh dah pandai bagi salam. Practise make perfect. Tak sia-sia hari-hari Mommy bagi salam bila sampai rumah.

2 kawan cakap

Write kawan cakap
AIN NAZRI
AUTHOR
November 8, 2012 at 4:09 PM delete

alahai arissa ni kiut kiss siap bunyi mmuuaahhh.. mcm Auf jugak laa.. kdg2 bila kita suruh dia sayang kita, dia x kiss pon tapi dah buat bunyi muuaaahhh.. hehehe

*Reyha, setakat ni mmg mcm ala2 nak berperang bila gosok gg Auf. tapi skrg tgh try bg dia berus gg tuk buat main (yg ni beli lain laa bukan yg kita guna tuk gosok gg dia.. mmg purposely tuk dia main) nanti dia akan tiru gaya kita gosok gg dia.. insyaAllah lama2 dia leh terima tuk kita gosok gg dia.. perisa ubat gg tu kena try n error.. Auf x suka yg oren.. so ain tukau strawberi.. nampak ok sikit..

Reply
avatar
Reyha
AUTHOR
November 12, 2012 at 6:13 PM delete

kelakar kan dorang ni. skrg arissa da ok skit gosok gg. ari2 punya la payah. nak kita buat bunyi mcm gosok gg dlu br dia nganga

Reply
avatar