Berjalan Dengan Budak 1 Tahun Lebih

9:43:00 AM 4 Comments A+ a-

Assalamualaikum Mommies :-)

Nak tanya sikit la. Bagi mommies yang ada anak baya Arissa ( 1 tahun l2bih) atau yang dah boleh berjalan, macamana mommies bawak anak masing-masing bila keluar berjalan. Contohnya ke shopping mall? Sebabnya mommy sekarang ni problem sikit bila nak keluar rumah. Walau ke Giant sekalipun. Budak kecik ni dah takmo duduk langsung dalam stroller dia. Letak dalam troli pun tak sampai 10 minit dan merengek mintak turun. Bila kita bagi dia berjalan sendiri. Seronok la dia berlari sana sini. Mula-mula boleh la pimpin tangan. Pastu mula la dia marah bila kita pegang tangan dia. Suka sangat kalau kita kejar dia.

So mommies camane eh? Mommy geram je nak beli benda ni


Hehe. Harga boleh tahan la. RM200 lebih. Sesuai untuk baby 6 bulan hingga 3 tahun. Berat boleh tampung hingga 36kg. Ni semua gara-gara tengok member ofis beli kat expo moms n baby last week. Dah tengok live. Memang nampak best sangattttt!

Hari tu masa Mydear buat warehousesale duk tergila-gilakan buggy ni

Harga asal RM460. Masa warehouse tu dia jual RM250 je. Memang dah tergedik-gedik nak ambik. Tapi papa cakap Arissa takmo duduk. Hmm... Geram! Pastu bila g mall jalan-jalan tengok orang tolak anak yang dah umur 3-4 tahun ngan buggy tu rasa menyesal sangat tak beli. Dah la ringat. Kecik. Siap boleh letak dalam beg pulak tu. Huhu. Rugi...rugiiiiiii

Hmm... tapi takut tak berbaloi je. Lain la kalau Arissa dah nak dapat adik next year. Oppsssss! Hehe

Mommies?? Ada idea tak?

4 kawan cakap

Write kawan cakap
AIN NAZRI
AUTHOR
December 5, 2012 at 12:24 PM delete

Arissa lebih kurang Auf.. tapi bab nak suruh dia sit down n dgr cakap tu ain mmg ajar cara diktator sikit laa.. sebelom kuar mmg dah bgtahu yang dia kena behave.. keep repeat sampai kita pon jemu.. bila dia buat hal, jegil mata and cakap dgn serius suruh dia duduk. kena byk kali praktis laa.. lama2 dia akan set dalam mind dia yg kita akan marah kalau dia melasak.. alhamdulilah.. menjadi... leh try laa reyha

Reply
avatar
Mamamia Style
AUTHOR
December 5, 2012 at 4:55 PM delete

hahahaa.. ok bos!! ai try. but skrg ni klu kita marah sama ada dia marah kita balik atau nangis ngadu kat bapak dia. hehe. skrg dah xde nikmat nak window2 shopping nih

Reply
avatar
Mama Adam
AUTHOR
December 5, 2012 at 6:30 PM delete

Kalo pakai, beli aje. Mcm adam dulu, xpakai. Sbb dia mmg elok dok dlm stroller je

Reply
avatar
Mamamia Style
AUTHOR
December 6, 2012 at 9:05 AM delete

mama adam : tapi rasa mcm lebih nafsu nak membeli makmye aje ni. hmm... kena pikir betul2 ni. sy survey ramai cakap ok tp bila nak berjalan lama dorang kena bwk stroller gak

Reply
avatar