Suntikan Pneumococcal

5:11:00 PM 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum

28 Disember 2013 @ Klinik Kanak-kanak Serena

Lepas 2 kali set appointment dan terlupa, akhirnya settle jugak untuk ambik suntikan ni.

Patutnya Pneumococcal ni disuntik 3 kali kalau tak silap sebelum anak berumur 2 tahun. Tapi sebab Mommy masa tu masih belum terbuka hati dan pikirkan mahal tu yang buat tak tau je. Tapii.... bila lately ni banyak sangat kes kanak-kanak yang meninggal sebab jangkitan paru-paru dan selepas dapat advise dari doktor, akhirnya kami setuju untuk ambik 1 dos sebelum Arissa masuk umur 3 tahun.

Appointment set pukul 9.30 am. Punya la kelam kabut sebab Arissa bangun lambat. Hehe salahkan anak. Sebenarnya emaknya yang lambat sebab nak make up nak lilit-lilit shawl lagi. Maklum la sebelum ni kalau ke klinik muka selebet je. Selalu kena tegur dengan doktor. Haha!

Arissa macam biasa langsung tak menangis. Macam tak rasa apa-apa pun.

Tapi........

Bad news! File Arissa hilang. Budak klinik cakap yang jaga file tu dulu tak tau letak mana. Dia dah berhenti kerja. Memang Mommy hangin la. Dah la dalam buku pink tu dia tak tulis tarikh injection. Semua ada dalam file tu :-(


Molly Fantasy

10:25:00 AM 2 Comments A+ a-

Assalamualaikum

Test upload entry pakai hp jap.

Try dengan Chrome. Macam lagi ok compare dengan blog apps.

Ni picture 2 minggu lepas kalau tak silap. Mommy ke Aeon Big berdua dengan Arissa. Motif utama nak beli cheesedale je.

Tapi end up penuh jugak 2 plastik. Hehe!

Mana tahan tengok kalau barang dapur ada less.

Ini budak sibuk nak tolak tarik bakul. Kita bagi chance kat dia.


Borong air kotak milo. Bila sale dapat la RM5.90 tuk 1/2 dozen. Harga biasa RM8!


Dah habis shopping tersilap lalu tempat ni pulak dahhh....

Molly Fantasy. Tempat baru bukak. Mainan nampak menarik.

Siap ada playroom ke apa orang panggil ni. RM4 untuk 20 minit.


Mek ni memang melompat la bila jumpa tempat mainan macam ni.


Mommy biar dia pusing-pusing kejap. Sebab dah tau kejap lagi mesti ada drama.


Memang betul pun. Meraung takmo balik!!

Bahaya la kalau pegi tempat berhantu macamni


Palazo Cotton Super Best!

2:59:00 PM 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum

Tumbang iklan kat tanah kebun sendiri jap ^_^

Kalau ada saper-saper nak order PALAZO COTTON yang tersangattt la bestttt!

InsyaAllah dijamin sangat selesa according to Mommy sendiri yang dah pakai dan disokong pulak oleh customer-customer yang dah beli. Alhamdulillah. Ni dah masuk kali ke3 pre-order.

Sekali tengok macam skirt. Tapi bila berjalan baru tau palazo rupanya!


Harga : RM59 termasuk pos!

Mahal?!!

Tengok kualiti dulu baru boleh cakap mahal ke tidak.

Palazo ni bukan macam yang jual RM30++ dari Thailand tu. Yang ni supplier jual kat butik Ampang Park nu.

Mommy tiap kali keluar pantang nampak kedai jual palazo. Mesti berhenti kejap nak rasa kain dia. Tengok cutting kaki dia. Tengok harga. Takut kita jual mahal sangat. Alhamdulillah tak jumpa lagi yang macam ni dengan harga RM59 (inc postage).

Kalau ada yang berminat boleh tengok dekat:

FB: Mamamia Style
Instagram: mamamiastyle2012
Blog: http://mamamiastyle.blogspot.com (Blog belum sempat nak update. Update FB lagi laju)

Kalau nak tau details boleh contact Mommy:

Reyha - 019-9332747

Kalau nak pre-order color lain pun boleh. Apa-apa pun SMS/Whatsapp dulu.

Mommy rasa mommies patut ada 1 dalam koleksi kot palazo ni. Serious selesa. Tak tipu! Mommy jual apa yang Mommy pakai dan selesa dipakai ^_^

Owh lupa! Preggy moms pun ada yang beli. Dia pun cakap selesa. Kain lembut.

Express Tortilla Pizza

3:35:00 PM 5 Comments A+ a-

Assalamualaikum

Sekarang ni mood memasak masih down. Mommy asyik drive thru gerai makan je. Hehe. Nasib baik semua kedai makan yang Mommy biasa singgah boleh order online. Order by phone la. Masuk kereta, panaskan enjin, ambik hp call dulu nak makan apa. Pastu nanti dah ambik Arissa berhenti je kereta, budak kedai tu datang hantar tepi tingkap. Kalau nak drive thru fast food tiap-tiap hari kopak la...

Tapi since last week MOmmy jumpa resepi baru. Simple. Sedap dan mengenyangkan. Thanks to Iza from Pinkstilettos!

Ini la menu kitorang sejak dari minggu lepas.

Express Tortilla Pizza


Siap hidang atas chopping board tu.... konon Jamie Oliver la sangat. Haha!

Tapi bukan la tiap-tiap malam. Selang la jugak dengan nasi goreng.

Senang sangat nak buat ni. Kalau saper-saper ada anak yang dalam umur 3 tahun tu dah boleh buat projek cooking sama-sama. Mesti seronok!

Bahan-bahan yang Mommy guna pun ni je


Mission tortilla wrap


Sos spagetti Kimball


Ayamas Mushroom sosej
White button mushroom
Capsicum
Onion
Cheesdale cheese

Susun-susun ikut suka hati macam ni


Sebelum bakar dalam oven, tutup dengan sekeping lagi tortilla wrap.
Bakar dalam 10 minit atau sampai tortilla yang bahagian atas nampak garing dan gelembung.

Try la.
InsyaAllah sedap! Sebab rasa lemak cheese pastu crunchy kat luar.

 


Girlfriend Papa

4:26:00 PM 2 Comments A+ a-

Assalamualaikum

My husband curang  T___T

Dia dah ada girlfriend baru!

Ni bukti dia!





Asyik berkepit kalau jumpa. Geram tau!

Sampai Mommy nak pegang tangan dengan Papa pun dia mengamuk. Huhu!

Tidur malam jangan harap la boleh baring sebelah. Mesti dia ada je kat tengah. Tengah-tengah malam pun dia bangun spotcheck. Ishhh tension!

Ni la orangnya!



Siap dia! Balik kang kena la... kena gomol!

Senyuman Pertama

3:09:00 PM 2 Comments A+ a-

Assalamualaikum

Alhamdulillah

2 Tahun 5 Bulan

Buat pertama kalinya Arissa Senyum bila Mommy panggil suruh tengok kamera.

Klik!


Boleh print besar-besar letak dalam frame!

Ni pun sebenarnya senyum lepas kena ugut.

Mommy cakap "Taknak kawan!"
Terus dia dongak kepala tengok kamera sambil cakap "Tenyummm"
Haha!
Pantang betul orang cakap macam tu. Kadang menangis.

Kesiankan Mommy ni. Anak senyum pun nak heboh. Orang lain dah penuh harddisk gambar anak duk senyum. Kita baru ada sekeping ni.

Huhu! ^_^
 

Bersyukurlah Dengan Apa Yang Ada

4:45:00 PM 3 Comments A+ a-

Assalamualaikum

Fuhhh..Fuhhhh...Fuhhhhhh....!!!!

Argghhhhh berhabuknya! Dah bersawang nih. Nak kena upah part-time maid la nampak gayanya ni. Haha!

Lamanya tak update kan! Bukan malas yea. Tapi Mommy terrrrrsangat la buzy dengan kerja. Tambah lagi dengan kerja yang sengaja dicari.

Sambil-sambil buzy kerja tu sempat lagi fikir pasal nak resign ^_^

So kalau nak resign Mommy kena make sure ada sumber pendapatan lain dulu. Tak sama dengan gaji sekarang pun at least dapat bayar hutang piutang yang duk tanggung tiap-tiap bulan ni. Ahhh kan syok kalau duit gaji yang dapat tiap-tiap bula tu jadi gaji bersih. Tak perlu kena potong sepuloh sen pun! Beruntungnya siapa yang macam tu.

Tapiiiii

Bila tengok orang yang lagi susah dari kita. Contohnya last 2 weeks masa tengah tunggu husband pergi depositkan duit kat bank. Mommy dengan Arissa stay dalam kereta. Betul-betul depan kereta kitorang, ada sorang pakcik tukang kasut tengah jahit kasut kat kaki lima bank. Duduk atas bangku plastik kecik beralas bantal. Sambil jahit sambil pandang kereta lalu depan tu. Kejap-kejap lap peluh kat dahi dengan lengan baju. Memang watu tu tengahari. Panas!

Mommy dengan Arissa dalam kereta tak berpeluh pun sebab ada aircond.

MashaAllah tiba-tiba rasa terusik sangat hati ni. Ya Allah rasa teruknya Mommy selama asyik merungut je tak mampu nak beli barang-barang mahal!

Memang rasa nak menitis air mata tengok pak cik tu. Teringat Abah yang dah umur 60 lebih sekarang ni tapi masih kerah kudrat ulang alik KB - Penang meniaga. Tapi Abah tu memang minat dia. Tu lain cerita. Dia memang tak boleh duduk dia. 2x seminggu pun dia boleh pergi sorang-sorang kat Penang tu.

Eh balik pasal pak cik tu. Mommy terus terfikir berapa la agaknya pendapatan dia sehari. Kesian famili dia. Rasa nak kutip kasut-kasut kat rumah tu suruh dia tolong repair. Biar la tak pakai pun. Nak sedekah saja nanti takut dia segan pulak kan. Baik kita bagi upah. Banyak sikit tak kisah kan. Asal ikhlas.

Tak tau motif apa tetiba Mommy cerita ni kat sini. Tapi saja nak kongsi.

Kita ni kan. Especially ME la. Selalu rasa tak cukup dengan apa yang kita dah ada. Memang la kita kena usaha ke arah yang lebih baik. Tapi sesekali bila kita tengok orang yang lagi kurang dari kita, rasa bersyukur dengan apa yang dah ada sekarang ni terus terbit.

Alhamdulillah Ya Allah dengan rezeki yang ada pada kami semua. Syukur kerana masih diberi peluang merasa nikmat hidup di dunia.

Salam Maal Hijah 1435 kawan-kawan!


Harga Baru EPHYRA

4:55:00 PM 2 Comments A+ a-

Assalamualaikum

Ni nak bagitau ni. Harga baru EPHYRA kat blog Mommy sekarang ni adalah seperti berikut:

1 KOTAK EPHYRA (30 SACHETS) = RM195 (Postage Free)
FREE: 1 SHAKER + 1 RECYCLE BAG

2 KOTAK EPHYRA  = RM350 + RM10 (Postage)
FREE : 2 SHAKER + 2 RECYCLE BAG


Harga untuk 2 kotak Mommy masih kekalkan.

Organizer bag dah takde yea. Company dah stop keluarkan. Sebabkan Mommy takde bagi free gift sampingan lain, so tu yang Mommy bagi murah bila awak-awak beli 2. Yea la nak cari gift pun Mommy tak tau kat mana. Korang pakai je la duit yang dah save banyak bila beli 2 tu. Beli sendiri beg comel-comel. Haha!

Kalau yang tak tau lagi macam mana nak order. Ni contact Mommy:

cikpuanreyha@gmail.com

  No HP: 019-9332747 *Whatsapp @ sms lagi cepat reply!
 
Lagi satu, nak COD pun boleh. Kalau hari bekerja (Isnin - Jumaat) Mommy kerja kat KL ni. Kalau siapa-siapa nak COD area Keramat, Setiawangsa, Semarak @ Kampung Baru boleh. Kalau lain-lain tempat kita bincang dulu. Sebab Mommy bukannya tau sangat jalan KL ni.
 
Kalau weekend area Kota Damansara la mana lagi :D
 
Ok dah!
 
Selamat membeli dan selamat megoder dan selamat minum EPHYRA yang BEST!
 

Model & Duta Baru EPHYRA

2:01:00 PM 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum

Kenalkan model baru merangkap duta EPHYRA bagi blog Mommy je yea... Haha!

Tak lain tak bukan 

ALONG


Walau pegang kotak EPHYRA pun terbalik. Kahkahkahkah!!

Sori Long! Haha!

Testimoni EPHYRA : Memudarkan Jeragat

9:47:00 AM 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum

Mommy nak kongsi testimoni orang terdekat yang dah jadi peminum setia EPHYRA. Haha!

My MIL dan My Che Su (adik MIL)


Mula-mula kita kongsi testimoni MIL dulu.

My MIL ni umurnya dah masuk 50-an. Yea Mommy tau masih nampak muda. Sebab tu anak dia pun muka budak-budak lagi. Huhu!


Mommy panggil dia pun Ma jugak. Ma sekarang ni dah masuk kotak ke-3. Mula-mula Mommy bagi dia try 1 kotak masa bulan puasa itu hari.

Gambar kat atas ni langsung tak edit tau. Takde pakai camera effect apa-apa pun. Original!

Kesan pertama yang dia rasa BERTENAGA. Dia cakap dalam bulan puasa tu, kalau bagi cangkul pukul 6 petang pun dia boleh lagi buat kerja kat belakang rumah tu. Dan sepanjang puasa dia tak rasa lapar. Alhamdulillah setakat ni ramai yang cakap bertenaga lepas minum EPHYRA ni.

Bila dah habis kotak percubaan tu, dia order lagi!

Mommy jumpa masa raya hari tu tak nampak kesan sangat pada kulit dia. Tapi bila jumpa kat JB pada 31 Ogos baru ni, Mommy perasan muka dia macam lain. Nampak TEGANG, BERSINAR dan JERAGAT KURANG.

Mommy dia dulu. Mommy tanya Papa nampak tak muka Ma macam lain. Papa pun cakap nampak licin.

Bila tanya Ma apa perubahan kat kulit yang dia nampak dan rasa. Memang betul jeragat dia dah kurang. Ma ni kulit putih orangnya. Biasa la orang berkulit putih ni ramai yang ada masalah jeragat. Alhamdulillah dah nampak kesan jeragat tu dah kurang. Mommy takmo cakap EPHYRA ni menghilangkan terus jeragat sebab belum betul-betul hilang lagi ni. Nanti kalau dah langsung takde baru Mommy story lain. :D

Cerita Che Su jap lagi Mommy share sebab nak kena setel pasal insurans & roadtax kereta dulu ni. Pening la. Selalu last minit.

Riadah Bersama Arissa

1:58:00 PM 5 Comments A+ a-

11 September 2013 (Rabu) : 5.30PM

Playground Peberet Arissa

Dah lama Mommy tak bawak Arissa ke playground. Yang dekat area rumah dah hancur. Ganar betul bila yang mainnya budak budak kecik.

Last ke playground ni rasanya sebelum puasa. Arissa bila masuk je kawasan parking dah happy. Dia pun dah bosan kot asyik rumah taska - taska rumah. Sesekali kena bagi dia regangkan urat jugak kan :-)

Mommy seronok tangkap gambar sekarang ni. Tenkiu PAPA! 



Sengsaranya Bercerai Susu

11:40:00 AM 2 Comments A+ a-

Assalamualaikum :-)

Haiiiiii....!

Alhamdulillah minggu yang teramat sibut dah berakhir. Akan datang akan sibuk lagi tapi sempat la Mommy rehatkan fizikal mental sekejap.

Mommy rasa Mommy dah hampir berjaya wean-off dari menyoyot! Sebelum ni dalam sebulan ni dah kurang aktiviti nyonyot dia tu tapi masih tak boleh nak elak dari dia menggagau tengah-tengah malam.

Episodnya bermula pada 15 September 2013 (Ahad) masa ma abah masih ada kat rumah. Arissa kebetulan selsema. Mommy bagi dia minum ubat untuk kurangkan blocking nose. Ubat tu buatkan dia mengantuk. Dan malam tu jugak dia takmo tidur dalam bilik dengan kitorang macam biasa. Dia lepak golek-golek depan tv dengan ma abah. Dia baring tengah-tengah. Mommy keluar bilik untuk buatkan dia susu. Ajak dia masuk tidur dalam bilik dia takmo. 2 3 kali Mommy keluar dari bilik untuk tengok dia. Maklum la ini first time kitorang tidur asing. Dari lahir sampai la hari tu tak pernah kitorang tidur asing. Bila Mommy keluar kali ke-4 tengok dia dah lena. Syukur dapat la kami tidur berdua. Haha!

Jadinya malam tu dia langsung tak bergayut la. Malam besoknya ma abah dah balik. Bila dia tarik baju Mommy, Mommy cepat-cepat bangun pergi bukak peti ais. Konon-konon nak sapu lemon. Bila Mommy pusing nak sua kat dia, dia dah tekup muka kat bantal. Bila kita sua jugak suruh dia hisap, dia jerit sambil gelak "Eeee yekkk uushukkk!" Haha! Macam tu la tiap-tiap Mommy buat.

Tapi 3 - 4 hari ni dia lain macam sikit. Nampak macam dia tak tentu arah bila nak tidur. Yea la nyonyot sebelum tidur dah jadi rutin. Bila tiba-tiba kena stop mesti la rasa lain macam kan. Jadinya sekarang ni, dia dah tak mintak nak nyonyot tapi dia akan raba-raba pastu cakap "Ammi... nak tuuuu". Memang la kesian tapi Mommy kena keraskan hati. Mommy cakap la "Bushukk la Arissa. Masam." Pastu offer dia susu. Dia ok.

Yang tak tahannya sekarang ni dia jadi sangat sensitif bila nak tidur. Tak boleh dengan suara kita kuat sikit je dari biasa terus menangis. Menangis pulak stail yang mendayu, terus teresak-esak. Air mata tak payah cakap la. Macam air terjun. Kalau kita cakap "Tak boleh" atau "Tak nak kawan" lagi la teruk. Tapi senang nak pujuk. Peluk je dah ok. Hehe!

Kadang-kadang tengah-tengah malam tetiba je dengar suara mendayu halus je. Seram jugak sebab gelap. Rupanya dia duk teresak-esak hujung kaki. Hadoiiii... yang tu agak tension sikit la.


Mengamuk Mommy nak snap gambar dia. Haha!

Testimoni EPHYRA : Melembapkan Kulit

2:21:00 PM 2 Comments A+ a-

Assalamualaikum

Kali ni Mommy nak bagi testimoni orang yang mula-mula kenalkan EPHYRA kat Mommy.

Along!


Antara kesan yang Along dah rasa dan telah berjaya menarik Mommy untuk sama-sama amalkan EPHYRA ni adalah:

Kulit muka makin cerah. Dia memang dah berkulit cerah tapi tak sekata.

Kulit menjadi lembap. Bukan setakat muka tapi dengan badan sekali.

Rambut kurang gugur dan pertumbuhan anak rambut agak ketara.
Ada customer yang cakap rambut dia masih gugur lepas ambil EPHYRA. Sebenarnya pasal kurang rambut gugur ni, itu cuma kesan sampingan EPHYRA yang tak semestinya jadi pada semua orang. Itu keserasian badan masing-masing. EPHYRA lebih fokus untuk kulit.

Bibir bertambah pink.

Itulah yang dapat Mommy kongsi.

Kalau nak tau boleh try sendiri.

Promosi Syawal berakhir jam 12 malam ni.

Cepat...Cepat!

cikpuanreyha@gmail.com

  No HP: 019-9332747 *sms lagi cepat reply!

1 KOTAK EPHYRA (30 SACHETS) = RM185 (TERMASUK POS)
FREE: 1 SHAKER + 1 RECYCLE BAG



2 KOTAK EPHYRA  = RM350 + RM10 (POSTAGE)
FREE : 2 SHAKER + 2 RECYCLE BAG

Promosi EPHYRA Sampai Hari Jumaat

4:51:00 PM 3 Comments A+ a-

Assalamualaikum

CEPAT.......!

1 kotak = RM185

Promosi EPHYRA yang Mommy buat sempena bulan Syawal ni akan berakhir jam 12 malam hari Jumaat ni (6 September 2013).

Lepas ni harga back to normal RM197.

Jom cuba dulu sekotak! Kalau puas hati boleh order lagi.

Kalau nak order macam biasa la contact nombor kat bawah ni :D

cikpuanreyha@gmail.com


  No HP: 019-9332747 *sms lagi cepat reply!
1 KOTAK EPHYRA (30 SACHETS) = RM185 (TERMASUK POS)

FREE: 1 SHAKER + 1 RECYCLE BAG




2 KOTAK EPHYRA  = RM350 + RM10 (POSTAGE)

FREE : 2 SHAKER + 2 RECYCLE BAG


Memey Suhaiza pun minum EPHYRA. Kalau tak percaya, follow la IG dia!

Gangguan Bekalan Air di Kota Damansara

12:16:00 PM 2 Comments A+ a-

Assalamualaikum

Air oh air!


Ada kat sini orang Kota Damansara tak? Mandi tak pagi ni? Haha!

Tension sebenarnya ni. Kat rumah dari petang semalam takde air. Tinggal air dalam tangki je. Tangki pun bukannya besar sangat.

Mommy semalam nasib baik dah tapau lauk. Tapi gedik gak nak bakar daging. Masak nasi. Tak pasal-pasal penuh dalam sinki.

Mula-mula buka paip sinki tengok takde air keluar. Ingatkan ada orang tutup paip utama kat bawah. Mommy call Papa suruh dia tolong check paip kat bawah sebelum naik nanti. Tapi bila Papa sampai dia cakap, semua paip dah memang buka macam biasa.

Minggu lepas 2 kali rumah kitorang takde air. Ingatkan ada gangguan air tapi rupanya ada orang tutup paip utama untuk tingkat rumah kitorang. Geram betul! 2 hari berturut-turut pulak tu. Sekali Mommy turun bukakan. Besoknya Papa pulak. Mungkin ada orang nak repair paip rumah dia. Tapi sekurang-kurangnya letak la notis ke apa. Sebab paip tu untuk kegunaan satu level. Mumgkin bila kitorang bukak paip kat bawah tu, dah bersembur air kat rumah dia. Padan muka!

Malam tadi punya la berjimat kitorang guna air. Mandi pun asal basah je. Haha! Mommy punya la berdoa jangan Arissa uukk uukk. Tapi doaku tak dimakbulkan. Huhu! Pukul 11 malam dia dah selamat dengan aksi yang tersendiri. Tambah la tension i! Biasa basuh dia main bukak je paip ni. Malam ni secermat yang mungkin Mommy cuba. Eh bersih jugak yea... Siap lekat bau sabun lagi. Haha!

Ni Mommy baru baca kat internet katanya tangki air kat airport Subang dah kering. Aiyak! Gangguan bekalan air ni dah berlaku dari semalam dan dijangka sehingga 8 pagi besok. Tapi SYABAS cakap gangguan ni bukan sekaligus kat satu-satu tempat. Tapi secara berperingkat. Kalau balik petang ni takde jugak memang dorang tipu la tu. Mommy takmo bayar bil air lepas ni! Padahal memang tak penah bayar pun sebab kan dapat subsidi. Oppsssss...!

Periuk belanga pinggan mangkuk gelas cawan penuh dalan sinki. Kain penuh satu mesin basuh. Ni pun Mommy bawak botol dengan container susu Arissa basuh kat office. Kot nak bawak kuali tadi macam melampau la pulak... :D


Kanak-kanak 26 Bulan Dijumpai Dalam Kotak

11:30:00 AM 4 Comments A+ a-

GEMPAR!!!!

Keluar bilik mandi MOmmy nampak ada kotak EPHYRA kat ruang tamu. Penutup dia bergerak-gerak.

Mommy jenguk tengok dalam kotak ada ni.....


Budak bushuk niiiii...!

Alahai ada habit baru la pulak dah. Asal nak minum susu je dia tonggeng habis mainan dalam kotak tu. Pastu masuk minum susu dalam tu. Macam tu la tiap kali dia nak minum susu. Tapi nasib baik lepas tu dia kemas balik. Tu pun sebab Mommy umpan dengan Vitamin C. Goncang botol baru dia buat!

EPHYRA Berkotak Baru

9:59:00 AM 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum

Mommy nak bagitau ni. Mungkin ada antara customer EPHYRA Mommy yang dah terima EPHYRA dengan kotak baru ni.

Kotak dia macam ni


Style tolak macam kotak mancis. 

Tapi jangan risau!

Kandungan dan khasiat EPHYRA ni masih tetap seperti dulu. Takde ubah. Takde kurang. Itu memang dijamin oleh syarikat sediri (Oceanlife Marketing).

Kenapa tukar kotak tetiba je ni?

Sebabnya ini adalah sebagai salah satu cara pihak syarikat dalam menyokong kempen "Go Green".

Ada antara customer Mommy yang sayang nak buang kotak EPHYRA lama yang keras tu. Tapi bila dah banyak sangat dah berkotak-kotak tak tau nak buat apa. Jadinya lepas ni bila dah dapat kotak ni takde la rasa sayang kalau nak buangkan.

Harga macamana pulak?

Harga masih sama. RM197. Sebenarnya harga asal EPHYRA ni adalah RM228 bagi Semenanjung dan RM238 bagi Sabah/Sarawak. Tapi sebab sambutan yang sangat menggalakkan dari pengguna-pengguna EPHYRA ni, pihak Oceanlife decide untuk kekalkan harga promosi RM197. Pada kotak baru memang akan dicetak dengan harga RM197. Tapi Mommy tengah calculate ni kot-kot boleh bagi awak-awak semua harga promosi sikit lagi. Hehe!

Promosi untuk bulan Syawal masih ada yea. Tamat sehingga 30 Syawal (awal bulan September).

Macam biasa kalau nak order emel / sms / whatsapp details kat bawah ni. Owhh lupa nak bagitau. Organizer bag dah takde yea. Syarikat dah tamatkan promosi free gift untuk organizer bag. Mommy cuma ada 3 je lagi ni. So siapa cepat dia dapat la yea :-D

Contact me :-)

cikpuanreyha@gmail.com
  No HP: 019-9332747 *sms lagi cepat reply!
1 KOTAK EPHYRA (30 SACHETS) = RM185 (TERMASUK POS)
FREE: 1 SHAKER + 1 RECYCLE BAG
2 KOTAK EPHYRA  = RM350 + RM10 (POSTAGE)
FREE : 2 SHAKER + 2 RECYCLE BAG + 1 BAG ORGANIZER ( sementara stok masih ada)

Memey Suhaiza Pun Minum EPHYRA

5:00:00 PM 0 Comments A+ a-

Hah tunggu apa lagi Mommies....?

Tengok Memey ni


Kulit dia kalau cakap putih memang la dah putih sebelum ni. Tapi kan nampak lain seri dia tu. Nampak berseri sangatkan. Kalau tak percaya follow la Instagram dia.

Cepat la order siapa yang berminat tu. Harga masih promosi sempena bulan Syawal ni.

Contact me :-)
cikpuanreyha@gmail.com
SMS : 019-9332747 *sms lagi cepat reply!
1x PREMIUM BOX = RM185 (POSTAGE INC)
FREE: 1 SHAKER + 1 RECYCLE BAG

2x PREMIUM BOX = RM350 + RM10 (POSTAGE)
FREE : 2 SHAKER + 2 RECYCLE BAG + 1 BAG ORGANIZER ( sementara stok masih ada. Sebab company dah stok keluarkan organizer bag)

Anak Saudara Baru

4:36:00 PM 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum

Raya tahun ni keluarga kitorang dapat anak saudara baru.

Comey!

Gebu!

Hidung tak kemek sangat tapi dah ok. Kalau kemek sangat payah nak jaga.

Nasib baik tak kena bagi duit raya. Kalau tak takbah satu angpau lagi.

Nak kenal?

Ni la dia......


Kalau yang tak minat kucing tu tak payah cakap apa-apa la yea. Semua dia nampak geli. Betul tak?

Tapi keluarga kitorang memang suka sangat dengan kucing ni.

Ni Along punya. Kawan dia bagi. Comel.....! Geram Mommy nak ambik bawak balik KL.

Arissa tak payah cakap la. Memang tak ingat Mommy langsung. Asyik cari meoww je.


Pagi petang siang malam asyik dengan kucing.


Mula-mula gosok lembut-lembut. Pantang lepa sikit cubit pulak!


Pastu kalau Arissa hilang tu dah tau sangat mana nak cari dia. Mesti ada dekat sangkar kucing. Nak bukak bagi kucing keluar.


Masa ni belum ada sangkar kucing lagi. Jadi Along letak sekali dengan arnab. Diorang tak gaduh pun. Elok je tidur sama. Tapi tak tau la kalau lepas ni keluar "kunab" pulak sebab...... arnab jantan. Kucing tu betina. Huhu!

Rebate Raya EPHYRA

10:59:00 AM 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum

Sempena dengan bulan Syawal yang masih berbaki ni, Mommy nak bagi rebate untuk pembelian EPHYRA.

Biasa 1 kotak (30 sachets) RM197 kan. Tapi untuk bulan Syawal ni Mommy bagi rebate RM185 termasuk kos penghantaran. Tapi untuk 2 kotak masih kekal RM350 + RM10 untuk penghantaran.

Berminat?


Contact me :-)

cikpuanreyha@gmail.com
SMS : 019-9332747 *sms lagi cepat reply!
1x PREMIUM BOX = RM185 (POSTAGE INC)
FREE: 1 SHAKER + 1 RECYCLE BAG

@
2x PREMIUM BOX = RM350 + RM10 (POSTAGE)
FREE : 2 SHAKER + 2 RECYCLE BAG + 1 BAG ORGANIZER

Birthday Party Pertama Arissa

12:59:00 PM 5 Comments A+ a-

Assalamualaikum

Ada entry tertunggak la Mommy nak up ni. 

Duk tengok album kat pc ni baru teringat yang tak buat lagi entry pasal birthday party Arissa. Basi pun basi lah. Asalkan ada kenangan dalam ni.

Tapi sebab dah agak lama, mood nak mengarang pun dah kurang. Jadinya jangan pelik la yea kalau lagi banyak gambar dari tulisan :D

16 Jun 2013 (Isnin)
12 - 2 PM
@ Taska

Mommy import Ma Abah dari Kelantan sebab nak mintak tolong diorang masak-masak. Ma yang masak. Abah tolong pamkan belon :D

Menu simple je tapi Mommy yang tak confident nak masak dalam kuantiti banyak. Kitorang sediakan makanan untuk anggaran 30 orang budak.

 Menu:
Bihun goreng
Nugget
Satay dan nasi impit
Apam polkadot
Cream puff
Keropok
Dadih
Gula-gula
Sumi jeli
Air milo

Sampai kat taska pukul 11.45. Tengok diorang tengah sibuk duk menghias lagi.

Kali ni Mommy tak bagi goodie bag. Mommy bagi belon je. Beli kat GM Klang dan GM ChowKit.



 Dekat 4 kali rasanya Mommy ulang alik punggah semua barang-barang ni.

Ni gambar kat taska Arissa. Layan gambar la yea. Mood nak kerja pun tak masuk lagi ni. Mood nak berblog pun tak beri nak syok lagi ni.


Budak yang buat peel. Taknak pakai baju. Takmo ikat rambut. Haiii kecik je Mommy nampak awak nih.


 Hasil kerja geng-geng pengasuh kat taska.


 Kreatif kan!

Stand untuk apam polkadot tu, Mommy beli sehari sebelum kat kedai bakery. Nasib baik ada 1 tu je kaler pink.


Kek order kat Secret Recipe je. Konon awal-awal dulu nak tempah rainbow cake. Tapi tengokkan harga dan saiznye alahaiiii! Tapi last-last tak habis pun kek ni. Manis sangat! Nest time beli kek kecik pun dah cukup. Buat syarat untuk bergambar je pun.


 Mommy terpaksa menyelit kat situ sebab Arissa dah mula moody. Dia takmo berdiri kat situ. Sibuk nak gi ambik sumi jeli dalam bakul.


Nasib baik ada sumi jeli jadi penyelamat keadaan.


Terima kasih Ma!
Kalau Ma tak datang tak tau la camane nak handle semua ni.
Sayang Ma Abah!!!


Bergambar ramai-ramai.


Nak makan kek pulak dah. Takmo yang dah potong.


 Sedap sangat la tu konon!



Muka birthday girl yang dah comot.
Mommy redha je laaa.


Pukul 2 kitorang balik. Tapau makanan sikit sebab memang tak masak lain dah kat rumah. Buruk siku pun buruk siku la. Haha!