Jom Test Loading Time Blog

10:49:00 AM 2 Comments A+ a-

Assalamualaikum :-)

Mommies... perasan tak blog Mommy sekarang ni slow sikit nak load?
NI semua jadi lepas Mommy duk godek-godek tukat background, letak gambar, makeup-makeup, touchup-touchup la ni. Tapi gambar semua Mommy dah resize kecikkan saiz dia.

NI Mommy ada jumpa satu website untuk test loading time website/blog/portal atau apa-apa site lah.
Cer Mommies try masuk sini

http://tools.pingdom.com/fpt/

Ni result yang Mommy dapat untuk blog ni


Loading time aje dah 24.37 second!

Loading time yang sepatutnya adalah kurang dari 10 saat. Ni mengikut kriteris penilaian masa Mommy jadi pengadil untuk pertandingan website dan portal baru-baru ni.

Kalau tengok result yang dia bagi tu, loading time untuk gambar tak lama. Yang lama untuk keluarkan widget yang kita add on kat blog.

Nanti nak try buang apa yang patut. Tak suka betul tengok simbol bulat kat browser tu asyik duk berpusing-pusing. Maknanya ada benda yang tak habis load lagi la tu.

Itu la Mommy... semua benda pun nak taruk kat sini ;-p

2 kawan cakap

Write kawan cakap
asYDhia
AUTHOR
March 21, 2013 at 11:24 AM delete

kena jadikan 5saat je timing loading br best nak jejak hehe

Reply
avatar
Reyha
AUTHOR
March 21, 2013 at 12:21 PM delete

tulaaaa....keciwa niiii. nak buang mana 1 xtau ni. t kita test awk punye

Reply
avatar