Harga Emas Murah 2013

3:44:00 PM 7 Comments A+ a-

Assalamualaikum

Kaum-kaum mommies sekalian... ni nak bagitau bagi peminat dan pengumpul barang kemas. Harga emas tengah murah sekarang ni. RM135 - RM150 per gram. Kalau dekat Kelantan dia kira seriya berat. Tadi My Ma bagitau kat Kelantan RM365/seriya berat.

Seriya berat = 2.72gram

Mommy baru je balik dari teman kawan-kawan melabur kat kedai emas. Murah betul upah kat kedai ni. Nama kedai dia Kedai Emas Nazir dekat Keramat. Upah untuk rantai leher, rantai tangan, cincin dan lain-lain kurang dari RM150. Murah sangattttt tuuuu.....!

Rasanya kalau dekat Kelantan upah dia agak mahal. Tapi tadi memang Mommy terkejut sangat dengar dia bagitau upah. Cincin ada yang upah RM18 je. Fuhhhh...... 

Mommy cuci mata je tadi. Tengah tengok-tengok nak carikan Arissa rantai leher satu. 

Berkenan yang ni


Halus dan kiut. Tapi risau takut tak kukuh sebab budak yang pakai paham-paham aje la.

Ni lagi antara rantai leher budak yang ada kat kedai dia


design kat kedai dia tak banyak sangat. Tapi bagi yang suka kumpul emas elok la beli time ni. design tak lawa takpe. Tapi nilai dia yang penting kan.

Mommy berkenan jugak cincin ni


Nampak padat. Tapiii... kena dahulukan yang anak dulu. Huhu!

Lagipun Mommy bukan jenis pakai cincin sangat. Beli... simpannnn......

7 kawan cakap

Write kawan cakap
Mama Adam
AUTHOR
April 18, 2013 at 4:33 PM delete

Eh... cantiknya tangan di cincin tu =)

Reply
avatar
nicknuck
AUTHOR
April 18, 2013 at 10:11 PM delete

ada alamat kedai yang puan pergi tu tak ? lagi bagus kalau ada lokasi pakai google maps..hehehe

Reply
avatar
Reyha
AUTHOR
April 19, 2013 at 10:39 AM delete

MA : ehh...tangan lg cantik dr cincin yea??

Reply
avatar
Reyha
AUTHOR
April 19, 2013 at 10:40 AM delete

nicknuck : bolehhh. jap sy mintak alamat dr kawan yang dah melabur tu. nnt sy update

Reply
avatar
bibi yusof
AUTHOR
April 19, 2013 at 11:43 AM delete

hi salam kenal..
haah harga emas turun.. sib baik sempat membeli untuk anak satu... untuk anak je.. tkde bajet untuk diri sendiri... hehehehe...

org ckp harga emas di kedai emas biasa berbeza ngan harga emas di e.g. poh kong or habib? kenape ek?

beli untuk anak pon kat kedai emas kat kampung, kat trgn..

Reply
avatar
Reyha
AUTHOR
April 19, 2013 at 3:40 PM delete

bibi yusof : a'ahh mmg beza. xtau la. maybe sebab diorang kedai besar kot. Takpun sebab design. Kat tganu bape yea?

Reply
avatar
Reyha
AUTHOR
April 23, 2013 at 11:50 AM delete

nicknuck : alamat tak dapat la. sebab kawan tu tak bawak resit dia. tp no phone ada 0342572840

Reply
avatar