Bercuti Sambil Berubat Di Port Dickson - Day 2

12:00:00 PM 2 Comments A+ a-

23 Jun 2013 @ 7.30AM

Lepas breakfast kitorang terus naik bilik tukar baju nak turun mandi pantai lagi.

Bidak ni masih mengantuk lagi. Tapi Alhamdulillah sebab penat semalam dia tidur awal. Pukul 9 lagi dah tidur staright sampai pukul 7 dengan tak bangun mintak susu. Haha!


Pagi air dah mula surut. Kagum betul dengan kuasa Allah. Banyak-banyak air tu pelahan-pelahan boleh kering. Mana dia pegi eh? Subhanallah!

Bila air dah mula surut, syok sikit boleh lepaskan budak ni. Mula-mula duduk kejap dalam pelampung. Lepas tu dah takmo. Tapi ni kira dah improve. Kalau dulu langsung takmo duduk.


Semua sibuk nak tangkat ketam dan kutip cengkerang.


Nak buat sand castle tak reti!


Tengok! Air dah surut sampai ke tengah.


Ketam ni la yang Mommy cakap.


Kalau pegi pantai Mommy suka sangat kutip cengkerang yang ada umang-umang ni. Anak ikan pun banyak. Nest time kena bawak sauk ikat pulak!


11.15AM
Balik bilik. Mandi. Kemas barang dan check out. Singgah beli lunch dulu. Makan dalam kereta kat tepi pantai.

Masa otw balik baru Mommy perasan jerebu dah makin teruk. Patut la masa kat pantai tengok berkabus je. Jerebu rupanya. Tekak pun dah rasa gatal-gatal asyik nak batuk ni.


Arissa pulak tak sampai 10km dah lena! Syukur!


Short holiday ni kira hadian harijadi ke2 Arissa la yea. Juga Anniversary kami yang ke3!!

2 kawan cakap

Write kawan cakap
Wazilia
AUTHOR
June 24, 2013 at 12:34 PM delete

Happy anniversary..sian arissa main sorang..kalau ade 'kawan' pasti seronok..

Reply
avatar
Reyha
AUTHOR
June 24, 2013 at 2:59 PM delete

hahaha kawan? Mommy ngan Papa ade nih

Reply
avatar