Harga Baru EPHYRA

4:55:00 PM 2 Comments A+ a-

Assalamualaikum

Ni nak bagitau ni. Harga baru EPHYRA kat blog Mommy sekarang ni adalah seperti berikut:

1 KOTAK EPHYRA (30 SACHETS) = RM195 (Postage Free)
FREE: 1 SHAKER + 1 RECYCLE BAG

2 KOTAK EPHYRA  = RM350 + RM10 (Postage)
FREE : 2 SHAKER + 2 RECYCLE BAG


Harga untuk 2 kotak Mommy masih kekalkan.

Organizer bag dah takde yea. Company dah stop keluarkan. Sebabkan Mommy takde bagi free gift sampingan lain, so tu yang Mommy bagi murah bila awak-awak beli 2. Yea la nak cari gift pun Mommy tak tau kat mana. Korang pakai je la duit yang dah save banyak bila beli 2 tu. Beli sendiri beg comel-comel. Haha!

Kalau yang tak tau lagi macam mana nak order. Ni contact Mommy:

cikpuanreyha@gmail.com

  No HP: 019-9332747 *Whatsapp @ sms lagi cepat reply!
 
Lagi satu, nak COD pun boleh. Kalau hari bekerja (Isnin - Jumaat) Mommy kerja kat KL ni. Kalau siapa-siapa nak COD area Keramat, Setiawangsa, Semarak @ Kampung Baru boleh. Kalau lain-lain tempat kita bincang dulu. Sebab Mommy bukannya tau sangat jalan KL ni.
 
Kalau weekend area Kota Damansara la mana lagi :D
 
Ok dah!
 
Selamat membeli dan selamat megoder dan selamat minum EPHYRA yang BEST!
 

Model & Duta Baru EPHYRA

2:01:00 PM 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum

Kenalkan model baru merangkap duta EPHYRA bagi blog Mommy je yea... Haha!

Tak lain tak bukan 

ALONG


Walau pegang kotak EPHYRA pun terbalik. Kahkahkahkah!!

Sori Long! Haha!

Testimoni EPHYRA : Memudarkan Jeragat

9:47:00 AM 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum

Mommy nak kongsi testimoni orang terdekat yang dah jadi peminum setia EPHYRA. Haha!

My MIL dan My Che Su (adik MIL)


Mula-mula kita kongsi testimoni MIL dulu.

My MIL ni umurnya dah masuk 50-an. Yea Mommy tau masih nampak muda. Sebab tu anak dia pun muka budak-budak lagi. Huhu!


Mommy panggil dia pun Ma jugak. Ma sekarang ni dah masuk kotak ke-3. Mula-mula Mommy bagi dia try 1 kotak masa bulan puasa itu hari.

Gambar kat atas ni langsung tak edit tau. Takde pakai camera effect apa-apa pun. Original!

Kesan pertama yang dia rasa BERTENAGA. Dia cakap dalam bulan puasa tu, kalau bagi cangkul pukul 6 petang pun dia boleh lagi buat kerja kat belakang rumah tu. Dan sepanjang puasa dia tak rasa lapar. Alhamdulillah setakat ni ramai yang cakap bertenaga lepas minum EPHYRA ni.

Bila dah habis kotak percubaan tu, dia order lagi!

Mommy jumpa masa raya hari tu tak nampak kesan sangat pada kulit dia. Tapi bila jumpa kat JB pada 31 Ogos baru ni, Mommy perasan muka dia macam lain. Nampak TEGANG, BERSINAR dan JERAGAT KURANG.

Mommy dia dulu. Mommy tanya Papa nampak tak muka Ma macam lain. Papa pun cakap nampak licin.

Bila tanya Ma apa perubahan kat kulit yang dia nampak dan rasa. Memang betul jeragat dia dah kurang. Ma ni kulit putih orangnya. Biasa la orang berkulit putih ni ramai yang ada masalah jeragat. Alhamdulillah dah nampak kesan jeragat tu dah kurang. Mommy takmo cakap EPHYRA ni menghilangkan terus jeragat sebab belum betul-betul hilang lagi ni. Nanti kalau dah langsung takde baru Mommy story lain. :D

Cerita Che Su jap lagi Mommy share sebab nak kena setel pasal insurans & roadtax kereta dulu ni. Pening la. Selalu last minit.

Riadah Bersama Arissa

1:58:00 PM 5 Comments A+ a-

11 September 2013 (Rabu) : 5.30PM

Playground Peberet Arissa

Dah lama Mommy tak bawak Arissa ke playground. Yang dekat area rumah dah hancur. Ganar betul bila yang mainnya budak budak kecik.

Last ke playground ni rasanya sebelum puasa. Arissa bila masuk je kawasan parking dah happy. Dia pun dah bosan kot asyik rumah taska - taska rumah. Sesekali kena bagi dia regangkan urat jugak kan :-)

Mommy seronok tangkap gambar sekarang ni. Tenkiu PAPA! 



Sengsaranya Bercerai Susu

11:40:00 AM 2 Comments A+ a-

Assalamualaikum :-)

Haiiiiii....!

Alhamdulillah minggu yang teramat sibut dah berakhir. Akan datang akan sibuk lagi tapi sempat la Mommy rehatkan fizikal mental sekejap.

Mommy rasa Mommy dah hampir berjaya wean-off dari menyoyot! Sebelum ni dalam sebulan ni dah kurang aktiviti nyonyot dia tu tapi masih tak boleh nak elak dari dia menggagau tengah-tengah malam.

Episodnya bermula pada 15 September 2013 (Ahad) masa ma abah masih ada kat rumah. Arissa kebetulan selsema. Mommy bagi dia minum ubat untuk kurangkan blocking nose. Ubat tu buatkan dia mengantuk. Dan malam tu jugak dia takmo tidur dalam bilik dengan kitorang macam biasa. Dia lepak golek-golek depan tv dengan ma abah. Dia baring tengah-tengah. Mommy keluar bilik untuk buatkan dia susu. Ajak dia masuk tidur dalam bilik dia takmo. 2 3 kali Mommy keluar dari bilik untuk tengok dia. Maklum la ini first time kitorang tidur asing. Dari lahir sampai la hari tu tak pernah kitorang tidur asing. Bila Mommy keluar kali ke-4 tengok dia dah lena. Syukur dapat la kami tidur berdua. Haha!

Jadinya malam tu dia langsung tak bergayut la. Malam besoknya ma abah dah balik. Bila dia tarik baju Mommy, Mommy cepat-cepat bangun pergi bukak peti ais. Konon-konon nak sapu lemon. Bila Mommy pusing nak sua kat dia, dia dah tekup muka kat bantal. Bila kita sua jugak suruh dia hisap, dia jerit sambil gelak "Eeee yekkk uushukkk!" Haha! Macam tu la tiap-tiap Mommy buat.

Tapi 3 - 4 hari ni dia lain macam sikit. Nampak macam dia tak tentu arah bila nak tidur. Yea la nyonyot sebelum tidur dah jadi rutin. Bila tiba-tiba kena stop mesti la rasa lain macam kan. Jadinya sekarang ni, dia dah tak mintak nak nyonyot tapi dia akan raba-raba pastu cakap "Ammi... nak tuuuu". Memang la kesian tapi Mommy kena keraskan hati. Mommy cakap la "Bushukk la Arissa. Masam." Pastu offer dia susu. Dia ok.

Yang tak tahannya sekarang ni dia jadi sangat sensitif bila nak tidur. Tak boleh dengan suara kita kuat sikit je dari biasa terus menangis. Menangis pulak stail yang mendayu, terus teresak-esak. Air mata tak payah cakap la. Macam air terjun. Kalau kita cakap "Tak boleh" atau "Tak nak kawan" lagi la teruk. Tapi senang nak pujuk. Peluk je dah ok. Hehe!

Kadang-kadang tengah-tengah malam tetiba je dengar suara mendayu halus je. Seram jugak sebab gelap. Rupanya dia duk teresak-esak hujung kaki. Hadoiiii... yang tu agak tension sikit la.


Mengamuk Mommy nak snap gambar dia. Haha!

Testimoni EPHYRA : Melembapkan Kulit

2:21:00 PM 2 Comments A+ a-

Assalamualaikum

Kali ni Mommy nak bagi testimoni orang yang mula-mula kenalkan EPHYRA kat Mommy.

Along!


Antara kesan yang Along dah rasa dan telah berjaya menarik Mommy untuk sama-sama amalkan EPHYRA ni adalah:

Kulit muka makin cerah. Dia memang dah berkulit cerah tapi tak sekata.

Kulit menjadi lembap. Bukan setakat muka tapi dengan badan sekali.

Rambut kurang gugur dan pertumbuhan anak rambut agak ketara.
Ada customer yang cakap rambut dia masih gugur lepas ambil EPHYRA. Sebenarnya pasal kurang rambut gugur ni, itu cuma kesan sampingan EPHYRA yang tak semestinya jadi pada semua orang. Itu keserasian badan masing-masing. EPHYRA lebih fokus untuk kulit.

Bibir bertambah pink.

Itulah yang dapat Mommy kongsi.

Kalau nak tau boleh try sendiri.

Promosi Syawal berakhir jam 12 malam ni.

Cepat...Cepat!

cikpuanreyha@gmail.com

  No HP: 019-9332747 *sms lagi cepat reply!

1 KOTAK EPHYRA (30 SACHETS) = RM185 (TERMASUK POS)
FREE: 1 SHAKER + 1 RECYCLE BAG



2 KOTAK EPHYRA  = RM350 + RM10 (POSTAGE)
FREE : 2 SHAKER + 2 RECYCLE BAG

Promosi EPHYRA Sampai Hari Jumaat

4:51:00 PM 3 Comments A+ a-

Assalamualaikum

CEPAT.......!

1 kotak = RM185

Promosi EPHYRA yang Mommy buat sempena bulan Syawal ni akan berakhir jam 12 malam hari Jumaat ni (6 September 2013).

Lepas ni harga back to normal RM197.

Jom cuba dulu sekotak! Kalau puas hati boleh order lagi.

Kalau nak order macam biasa la contact nombor kat bawah ni :D

cikpuanreyha@gmail.com


  No HP: 019-9332747 *sms lagi cepat reply!
1 KOTAK EPHYRA (30 SACHETS) = RM185 (TERMASUK POS)

FREE: 1 SHAKER + 1 RECYCLE BAG




2 KOTAK EPHYRA  = RM350 + RM10 (POSTAGE)

FREE : 2 SHAKER + 2 RECYCLE BAG


Memey Suhaiza pun minum EPHYRA. Kalau tak percaya, follow la IG dia!